Som utbildad journalist och en gång allmänreporter på en liten lokaltidning kan jag samla fakta, intervjua och skriva om nästan vad som helst och i nästan vilken form som helst. Med åren har jag dock kommit att skriva företrädesvis böcker, både på uppdrag och skönlitterärt.

Det jag främst intresserar mig för, behärskar och skriver om är människor, i relation till sig själva, varandra och världen omkring. Jag gör ofta intervjuer om känsliga och/eller plågsamma saker, för att sedan formulera vad de människor jag mött och talat med har förmedlat till mig. Jag har under de senaste åren skrivit böcker om till exempel incest och sexmissbruk och konsekvernserna av desamma, hur det är att leva med ett mycket avvikande utseende och om att växa upp som fattigt barn i Sverige idag. Jag har gjort artiklar eller artikelserier om passioner, sexuella fantasier och spelmissbruk. Jag är påläst och uppdaterad inom ämnesområden som kulturella och sociala (miss)förhållanden, familjefrågor, samlevnad, genus- och queerfrågor, sex(ualiteter), psykologi och psykoanalys.

Jag skriver även om skolan, lärande och utbildningsvetenskap och har gjort/medverkat i böcker åt dåvarande Svenska Kommunförbundet, Sveriges Kommuner och Landsting och Skolporetn.com. Mellan 2006 och 2009 gjorde jag Skolportens uppmärksammade årsbok om utbildningsvetenskaplig forskning.


För mera information om och utdrag ur böcker jag skrivit, klicka här


För exempel på artiklar/texter, klicka här